Behandlinger hos tandlæge i Nørresundby

Hos os foretages tandbehandling kun af tandlæger.

Unge på 16-17 år kan blive behandlet gratis i privat praksis. Det kræver blot at den unge kontakter os – så ordner vi resten.

Vi tilbyder tider udenfor den kommunale tandplejes åbningstider, hvilket kan være belejligt hvis man fx går i skole eller har et arbejde at passe.

Klik, og læs om et udsnit af de behandlingstyper vi tilbyder:

Nødbehandling

Ved akut behov for tandlægehjælp udenfor klinikkens åbningstid, samt i weekender og helligdage henvises til Tandpine vagten i Region
Nordjylland.

Tandpinevagten har åbent lørdage, søndage, helligdage, dagen efter Kristi Himmelfartsdag, Grundlovsdag samt 24. og 31. december. På disse dage kan du mellem kl. 9-10 på telefon 70 20 02 55 bestille tid.

Et almindeligt tandeftersyn omfatter grundig undersøgelse af tænder, tandkød, bid, slimhinder, tunge og munden generalt. Der er oftest her man opdager ”sygdomme” i patientens mund, som fx caries eller paradentose.

Det er vigtigt at få sine tænder efterset jævnligt, så man kan nå at foregribe eventuelle sygdomme, og behandle dem i tide.

Oftest får patienten også en tandrensning i forbindelse med eftersynet.På klinikken har vi et velfungerende indkaldesystem, hvor vi skriver kort til patienterne med et bestemt interval.

Et almindeligt tandeftersyn kan suppleres med røntgenbilleder (bitewings), hvor man kan se skjulte huller mellem tænderne, eller under fyldninger.

Derudover er der mulighed for at give en individuel forbyggende behandling, hvor der fokuseres på hvad den enkelte patient har behov for af forebyggelse for at undgå sygdom i munden.

Alle priser vedrørende eftersyn af tænderne er fastsatte af sundhedsstyrelsen og er ens på alle klinikker.

Kosmetisk tandbehandling har vundet frem de seneste mange år, og udviklingen har gjort at der er en løsning på stort set alle kosmetiske problemer man som patient kan have med sine tænder.

Det kosmetiske arbejde strækker sig lige fra en grundig tandrensning til erstatning af mistede tænder med ”nye”.

Eksempler på behandlinger:

  • Blegning af misfarvede tænder
  • Lukning af mellemrum mellem fortænder
  • Udskiftning af misfarvede og slidte fyldninger
  • Kroner på tænder
  • Broer på tænder
  • Ændring af facon (morfologi) på tænder osv…

Kronebehandling

En krone er en ny tand(krone) som man sætter på roden af tanden. Det vil sige at man sliber tilpas meget af den gamle (pateintens egen) krone, og sætter en ny på det der er tilbage. Der er mange situationer hvor det kan være nødvendigt at lave behandling med kroner.

Fx har rodbehandlede tænder godt af at få en krone, da disse tænder er mere skrøbelige og nemmere kan knække. Derudover kan det være nødvendigt hvis tanden har store fyldninger, eller mangler så meget af sin ”naturlige” krone (fx pga. knækket fyldning eller tand), at man ikke kan bygge den op i plast.

En krone er sædvanligvis opbygget af et lag metal, primært guld, inderst mod tanden, og et lag hård keramik yderst. På denne måde er kronen både stærk og naturlig at se på. At lave en god krone på en tand er et præcisionsarbejde, så vi laver altid et grundigt forarbejde, og sætter god tid af til det. Det er altid KUN tandlæger der laver kronebehandling på klinikken!

Vi bruger kun kroner af højeste kvalitet, der gennemgår grundig kontrol, så vi altid kan levere den bedste vare til vore patienter.

Brobehandling

En bro er en fast tanderstatning der erstatter en eller flere mistede tænder. Man bruger to raske tænder som ”bro-piller”, og mellem dem sætter man en tand så patienter igen har noget at smile og tygge med.

Broer er lavet af samme materiale som kroner. Mange patienter der har mistet en eller flere tænder ønsker ikke at have aftagelige proteser, men derimod en fast løsning som ikke kan tages ud.

Kosmetikken og komforten er i højsædet når man vælger at få lavet en bro, og det er en yderst tilfredsstillende behandling.

Hos os er det KUN tandlæger der laver behandlinger med kroner og broer!

Caries er navnet på den sygdom der giver huller i tænderne. Som de fleste ved, kommer huller i tænderne af flere årsager. Oftest er kosten præget af søde sager, kombineret med utilstrækkelig mundhygiejne.

Hullerne kan være små – så små at de kun er i emaljen. Disse observerer man oftest, da grundig mundhygiejne og fluorbehandling kan få hullerne til at stoppe med at blive større. Er hullet trængt igennem emaljen er det nødvendigt med en fyldning.

Fyldningerne bliver lavet i plast som er tandfarvet og derfor ikke kan ses.

Af og til kan huller blive så store at de når helt ind til nerven på tanden. I så fald er det nødvendigt at rodbehandlede tanden, da der ellers kommer betændelse i nerven og knoglen under tanden.

Ved en rodbehandling fjerner man nerverne i tanden, og erstatter dem med et gummimateriale. På den måde får tanden en fyldning i roden også.
Nogle oplever smerte fra tænderne i forbindelse med huller. I starten mest som isninger eller ”jag” der går gennem tanden når man spiser noget sødt eller drikker noget koldt.

Jo større hullerne er, jo større er risikoen også for at smerten udvikler sig! Det bedste er at behandle huller i tænderne mens de er små, så der kun er behov for små fyldninger.

Parodentose er en sygdom der rammer tandkødet og knoglen rundt om tænderne. Sygdommen skyldes mange forskellige ting, og patienten mærker ikke altid noget til den.

Symptomerne er blødning fra tandkødet, ømhed, dårlig smag, lugt og at tænderne kan blive løse. Af og til kan man også se at tænderne bliver ”lange” fordi tandkødet og knoglen omkring tænderne har trukket sig tilbage.

Man opdager parodentosen ved at måle på tandkødslommerne (pocherne), som er den plads der er rundt om tanden, og ved at tage røntgenbilleder der viser hvor meget knogle tænderne sidder fast i.

Parodentose kommer i en mild og en svær grad. Behandlingen består i en grundig undersøgelse og opmåling af tandkødslommerne samt registrering af den betændelse der er i disse lommer.

Herefter renser man grundigt alle tænderne og ned langs rødderne på de tænder der har behov for dette.

Det sidste kan gøres under lokalbedøvelse hvis patienten føler ømhed.